Om oss

Vi är ett litet familjeföretag i Falun som arbetar med egen design och tillverkning av lampor, bland annat Näckroslampan. Inspirationen till nya produkter hämtar vi från naturen och kulturarvet, framförallt i Dalarna.

Vi startade vår verksamhet 1997 som hantverksbutik i det anrika spruthuset vid Faluån i Falun. I dag används spruthuset för andra ändamål men namnet Huset vid ån lever kvar som vårt företagsnamn.

År 2000 kom den första Näckroslampan ut på marknaden. Den tillverkades då i mycket liten skala och såldes i några få butiker lokalt i Dalarna. Intresset och efterfrågan på våra lampor ökar stadigt från år till år och vi är idag ett etablerat varumärke på marknaden.

Hittills har försäljningen endast skett hos utvalda återförsäljare men nu öppnar vi också egen e-butik där hela vårt sortiment finns tillgängligt.

Näckroslampan
är en modern inspiration av Carl Larssons lampa som klipptes i papper och idag hänger i matsalen i Sundborn. I vår version är den tillverkad i plåt eller plexiglas och finns förutom i vitt i flera olika färgnyanser från liten fönsterbelysning till taklampa, 50 cm i diameter. Lamporna passar till såväl moderna som mera traditionella inredningsstilar.
Med sina åtta flikar ger de ett spännande ljusspel men också ett bra riktat ljus.

Husets Krona
Hösten 2008 visades Husets Krona för första gången i temautställning Celebrating Traditionspå FORMEX mässan i Älvsjö.
Kronan, som är en variant av Bergsmanskronan i gruvmuseet i Falun, blev en eftertraktad favorit med sina dubbla rader av kristallprismor och elbelysning. Eftersom kronan är ett hantverk tillverkar vi den i små serier och väntetiden kan variera beroende på antalet beställningar.

Design och konstruktion: Inga-Lill Jonsson och Lennart Norin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s