Husets Krona i flärdfull 1700-talsmiljö

En bit öster om Hedemora efter en färd genom tät skogsmark kommer vi plötsligt fram till en vacker öppen plats där Garpenbergs Slott mäktigt tronar fram i marssolen. Utanför står en vit limousine uppställd som om den väntade på slottsherren.

Slottet som uppfördes 1801 med fransk slottsarkitektur som förebild har samma arkitekt som Haga slott. Fram till 1915 var slottet privatbostad, därefter såldes det och blev skogshögskola. Sedan 1997 har herrgården drivits som hotell- och konferensanläggning.
I dag har man uppdaterat inredningen, återskapat och förädlat stämningen från förr.

När vi kliver innanför porten möts vi av en atmosfär som påminner om det flärdfulla societetslivet i 1700-talets Frankrike, här finns många vackra salar och salonger. Balsalen för konferenser eller vackra bröllopsdukningar, det gamla valvet för enskilda middagar, och flera små matsalar. 

I denna vackra atmosfär fick vi möjlighet att visa vår Husets Krona och det är inte utan stolthet vi konstaterade att den gjorde sig perfekt bland guldspeglar och uppstoppade svanar. (Precis som kronan också passar perfekt i våra moderna kök anno 2012)

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s